مجوزهای اولیه ساخت

 

مجوزهای ساختمان

برای ساخت بنایی نو نیاز به در دست داشتن مجوز های لازم برای عملیات ساختمانی هستید . به طور معمول بهتر است که در فصول سرد سال برای مراحل اولیه و گرفتن مجوز های لازم اقدام نمایید که بتوانید در فصول گرم و معتدل سال عملیات ساخت و ساز را شروع کنید .

مرحله اول

بعد از تصمیم گیری نهایی در ابتدا باید مستقیما به شهرداری منطقه خود رجوع کنید البته اگر ملک در تهران باشد مالک باید با در اختیار داشتن مدارکی همچون سند مالکیت ، کارت شناسایی مالک و برگه تسویه حساب عوارض شهرداری به دفتر خدمات الکترونیک مراجعه کند. 

مرحله دوم ( بازدید از ملک )

بعد ایجاد پرونده و نوع عملیات ساختمانی کار شما تا به اینجا تمام است و باید منتظر طی شدن روند اداری شهرداری باشید . بعد از طی شدن چندین مرحله ، مسئولان شهرداری از ملک و زمین شما بازدید میکنند تا تمامی ابعاد و ویژگی های ملک شما مشخص شود این بازدید بسیار مهم است زیرا در ویژگی های صدور مجوز های ساخت ساز مانند تعداد طبقه های مجاز برای ساختمان تاثیر مستقیم دارد .

مرحله سوم ( طرح تفصیلی )

در این مرحله با توجه به طرح تفصیلی هر شهر کاربری های هر قطعه زمین مشخص شده است و کارشناسان طرح تفصیلی زمین و ملک شما را بررسی میکنند تا در طرح های بالادستی قرار نداشته باشد.

مرحله چهارم ( مرحله بروکف یا عقب نشینی ملک )

بسیاری از کارفرمایان و مالکین از چنین مرحله ای بنام بروکف اطلاع ندارند در اصل در این مرحله پرونده شما به این واحد سپرده میشود و در این بخش است که میزان اصلاحیات زمین ، عقب نشینی ساختمان ، ابعاد ساختمان جدید مشخص میشود .

مرحله پنجم ( تهیه نقشه های ساختمان جدید )

بعد از مرحله بروکف دستور نقشه به شما داده میشود که این دستور نقشه چگونگی و جزییات ساختمان شما را تایین میکند . در این مرحله شما باید با یکشرکت معماریو مهندسی برای تهیه نقشه های ساختمان جدید خود همکاری کنید . باید توجه داشته باشید که برای رسیدن به نقشه مناسب و باب میل خود باید چندین بار با دفاتر مهندسی مشورت و مذاکره کنید تا به بهترین نقشه برای ساختمان جدیدتان برسید .

مرحله ششم ( پرداخت عوارض )

ممکن است در این مرحله کمی هزینه ها بالا برود زیرا باید تمام عوارض های ناشی از ساخت و همچنین اگر قصد خرید تراکم دارید باید هزینه آن را پرداخت نمایید ، در این مرحله باید دقت داشته باشید که هرچه زمان پرداخت عوارض با تاخیر روبرو شود مجوز های لازم شما با تاخیر صادر میشوند و ممکن است به پروژه شما صدمه های جدی وارد شود.

مرحله هفتم ( محاسبات دقیق نقشه های مهندسی )

در این مرحله نقشه ها دوباره به شکلی دقیق بررسی میشوند و محاسبات تکمیلی بر روی آنها انجام میگیرد ، در این مرحله توصیه ها و مواردی از سوی مسئولان شهرداری به پروژه شما داده میشود که عموما در زمینه های بهینه سازی مصرف انرژی ، رعایت اصول معماری و استانداردهای لازم برای اسکلت ساختمان و استحکام بنا است.

مرحله هشتم ( دریافت مجوز ساخت و ساز )

اگر تمامی مراحل قبل را به ترتیب و با موفقیت پشت سر گذاشته باشیدبرای اخذ مجوز ساخت و ساز مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد . برای اخذ مجوز ساخت ساز مراحلی وجود دارد که باید به دقت انجام گیرند تا مشکلاتی در آینده متوجه پروژه شما نشود . در اختیار داشتن این مدارک برای اخذ مجوز ساخت و ساز الزامیست : 1- برگه تعهد نظارت 2-برگه تعهد محاسب و نقشه های سازه و اجرایی 3- برگه تعهد کارفرما 4-فیش های پرداختی عوارض ساختمانی 5-جواب نامه از ادارات بیمه ، آب ، برق و مخابرات 6-سند مالکیت 7-نقشه ها با امضا و مهر طراح 8-پیش نویس پروانه شهرداری 9- تکمیل شناسنامه ساختمان 10- امضای پروانه

نکته : تحقیقات و آمارها نشان میدهد که کسانی که شروع به تشکیل پرونده برای ساخت و ساز میزنند تنها یک سوم میتوانند مجوزهای لازم را کسب کنند و دیگر کارفرمایان و مالکان از نیمه راه منصرف میشوند .با اینحال اگر موفق به اخذ مجوز ساخت و ساز شدید تنها 2 سال برای ساخت خانه خود فرصت دارید و اگر بیشتر زمان ببرد باید عوارض تعویق پروژه را پرداخت نمایید .

پیمانکار ساختمان

پیدا کردن یک پیمانکار ساختمانی خوب، بزرگترین وظیفه بعدی است. و در حالت ایده آل، شما باید یک پیمانکار سازنده، لوله کش، مکانیکی و الکتریکی را شناسایی کنید. اما اگر بتوانید یک پیمانکار خوب، قابل اعتماد و مناسب پیدا کنید، می توانید زمان و پول خود را پس انداز کنید.

اگر پیمانکار دارای اعتبار خوب، دانش فنی و همچنین در ارائه کیفیت خروجی کار خوب است، شما می توانید او را به عنوان پیمانکار خود را در نظر بگیرید.

lراحل ساخت ساختمان

مراحل ساخت ساختمان را میتوان از نقطه نظر های گوناگون تقسیم بندی کرد . به طور کلی برای ساخت سازی طی کردن مراحل زیر الزامیست : بازدید از زمین و ریشه کنی ، نقشه برداری و پیاده کردن نقشه ، پیاده کردن محل پی ها و شناژ ها ، آرماتور بندی ، قالب بندی ، ساخت بتن ، بتن ریزی ، اجرای به ترتیب ستون ها ، تیر ها و سقف ها 

بازدید از زمین و یافتن نقطه مناسب برای شروع پروژه : برای آغاز هر گونه عملیات ساختمانی لازم است منطقه مورد بررسی قرار گیرد ، فاصله تا خیابان و پل و منابغ آب و غیره اندازه گیری شده و خاک زمین ( از طریق نمونه برداری و فرستادن به آزمایش خاک ) وارسی شود . آزمایش خاک به این دلیل صورت می گیرد که مطمئن شویم خاک منطقه توانایی تحمل بار ساختمان یک یا چند طبقه ما را دارد . باید منطقه را از لحاظ دسترسی به جا های مختلف بررسی شود و از امکان عبور و مرور ماشین آلات اطمینان حاصل کرد . همچنین باید زمین را با نقشه ی قبلی مطابقت داد و زوایای مختلف آن را در نظر گرفت .

نقشه برداری و پیاده کردن نقشه : می توان گفت این مرحله مهم ترین عنصر در ساخت سازه است . اگر به درستی صورت نگیرد گاهی ممکن است منجر به لزوم تخریب ساختمان گردد . در طر این مرحله باید نقشه را از روی کاغذ بر روی زمین پیاده کرد . به این گونه که محل پی ها ، ستون ها و … را با روش های گوناگون مشخص می کنیم . انتخاب روش بستگی به ابعاد پروژه دارد . اگر سازه کوچک باشد از طریق متر و ریسمان و گچ ( یعنی به صورت دستی ) اگر عظیم باشد با دوربین نقشه برداری انجام می گیرد .

ما درگروه کلینیک ساختمانی به تاماین مطلب خود را به مراحل صفر تا صد ساختساختماناختصاص داده‌ایم و به نوعی یک راهنمای کلی برای استفاده از مصالح سازه نشان خواهیم داد.

فاز اول؛ اجرای سازه ساختمان

برای درک بهتر اجرای یک سازه سعی کرده‌ایم که این مطلب را به سه فاز اصلی به صورت اجرای سازه ساختمان ، اجرای تاسیسات و خدمات و در نهایت اجرای نماکاری و طراحی دکوراسیون داخلی تقسیم کنیم. طبیعتاً در هر کدام از این فازها، چند مرحله از اجرای پروژه صورت می‌گیرد که روند اجرایی فاز اول آن شامل مراحل زیر می‌شود.

بعد از تصمیم گیری در مورد اجرای سازه و ساختن یک ساختمان به صورت مسکونی یا تجاری، لازم است که مجوزهای لازم از جمله پروانه ساخت دریافت شود. این پروانه به شما اجازه می‌دهد که در محیط شهری به ساخت و ساز بپردازید و از برخی امکانات آنها استفاده کنید. مدارک مالکیت و مواردی مانند سند زمین و مشخصات هویتی و همچنین تعیین کردن یک مهندس ناظر، از مواردی هستند که برای گرفتن پروانه ساخت نیاز خواهید داشت.